Minestrone supa

Štampaj pošalji

Minestrone supa

Minestrone supa je vrlo specijalna supa. Ona od svakog dana pravi pravo proleće. Neka sva vaša čula uživaju u savršenoj kombinaciji povrća.


  • Težina pripreme
  • Vreme pripreme40min
  • Broj porcija4

Sastojci:

  • špargle iz tegle: 200 g
  • grašak šećerac ili mlada boranija: 100 g
  • Biser kisela pavlaka
  • šargarepa: 2 kom.
  • krompir: 2 kom.
  • supa: 1,5 l
  • šafran 1 končić ili u prahu
  • beli luk: 2 čena
  • bosiljak: 1 veza
  • so
  • biber

Priprema:

Procedite špargle. Očistite ostalo povrće, oljuštite po potrebi i iseckajte na komadiće. U zagrejanu supu sipajte šargarepu, krompire i grašak (ili boraniju) i kuvajte oko 15 minuta. Ubacite špargle i kratko ih kuvajte. Stavite šafran da čorba dobije lepu žutu boju. Začinite po ukusu.
Iseckajte beli luk i bosiljak (ostavite 2-3 listića za ukrašavanje), pa sve pomešajte s kiselom pavlakom, malo soli i bibera.
Servirajte supu začinjenu s kašikom (ili dve) kisele pavlake i ukrasite bosiljkom. Poslužite sa kockicama hleba prepečenim u rerni – krutonima.

Ključne reči: krompir, šargarepa, kisela pavlaka, pavlaka, biser kisela pavlaka, špargle, grašak

Vaš utisak


Komentari

Dodaj komentar.


Facebook komentari

Niste uneli e-mail adresu!